Investera i din personliga utveckling

Om vi vill få bättre resultat med vår träning så går vi till en PT (personlig tränare).
Om vi har ont i ryggen så går vi till en massör.
Om vi vill ha hjälp att välja utbildning så besöker vi en syokonsulent.

Så hur kommer det sig att så många av oss tror att den personliga utvecklingen sköter sig själv? Att vårt mående bara finns där och att det är det yttre runt oss som påverkar hur vi mår snarare än vi själva. Ofta behöver vi tyvärr uppleva någon slags livskris för att stanna upp och börja ta ansvar för vårt eget mående. Det behöver inte vara så! Kanske känner du en längtan i bröstet, en nyfikenhet när någon vän berättar om sina erfarenheter och en känsla av att livet kan vara mer.

Om du vill leva ett liv i din fulla potential så behöver du investera i din personliga utveckling. Du behöver investera tid, stanna upp och fundera på vad du verkligen vill. Sätta upp mål, göra en plan och börja agera och göra det du säger att du ska göra. Sluta komma med ursäkter för att skjuta upp ditt välmående om detta är något som är viktigt för dig. Du behöver visa dig själva att du och din utveckling är viktig genom att ge den tid och utrymme. Du kan ta hjälp av en coach, en psykolog, en kurator, en mental tränare eller mentor. Välj det som passar dig bäst. Gå på kurser, föreläsningar och omge dig med människor som inspirerar dig. Läs böcker och lyssna på poddar för att få ny information för att vidga din värld.

För mig är utveckling min drivkraft och kurser, mentorer, coacher och böcker är en naturlig del av mitt liv. Att lära känna mig själv, förstå hur jag fungerar och acceptera den jag är hjälper mig hela tiden framåt.

Min förhoppning är att jag genom denna bloggen kan ge dig några nya insikter eller påminnelser på det du redan vet. Jag kommer dela med mig av lärdomar jag har fått och får, ta upp insikter och frågor jag stött på i mitt arbete som coach och dela med mig av övningar som du själv kan göra.

Att investera i dig själv är det bästa du kan göra om du frågar mig.

Ann

 

 

 

No Comments

Post a Comment