Title Image

Blogg

Våga vila i ovissheten

Jag är i en förändringsprocess just nu och famlar lite efter nästa steg. Prövar stegen framåt lite försiktigt, testar om det känns bra eller om jag ska gå mer åt vänster, eller kanske till höger. Det är okej att inte veta, att inte ha allt helt klart. För varje prövande utforskande steg jag tar känns det tydligare om det är något som känns rätt eller fel. Jag inser hur otroligt mycket som har hänt det senaste året och att det inte är så konstigt att jag inte har nästa steg helt klart för mig. Det känns som att jag ömsar skin, som att nästa lager skal på löken ska av och som att jag ska till nästa nivå. Hela jag vibrerar förändring. Det finns vissa stunder då rädslan kommer, när jag tappar kontakten inåt, tappar tilliten och tror att jag måste ha kontroll. Ibland kommer jag tillbaka på egen hand och ibland måste jag be min mentor och vägledare och hjälp. Jag har lärt mig att det känns alltid på det här sättet innan jag tar ett skutt framåt. Även om det inte känns så när man är mitt uppe i det så är det en del av processen. Jag bearbetar så mycket mera än vad som syns på ytan. Bitar som läggs på plats i det dolda för att sedan låta mig se med klarhet. Jag tar några djupa andetag och påminner mig om att allting är precis som det ska vara.

0

Kvartalsavstämning – tid för reflektion

Okej mina vänner, idag är det första juli vilket innebär att vi lägger även det andra kvartalet detta år bakom oss, så nu är det dags att checka in med dig själv och reflektera lite.
Hur har det gått för er med de sakerna ni sa att ni skulle fortsätta med eller börja med? För mig har det gått sådär. Vissa saker har gått bra och andra har jag inte alls gjort.
Ni kan läsa om min första kvartalsavstämning här

Det jag sa att jag skulle sluta med har jag faktiskt lyckats med, det kan även vara beroende på vilka utmaningar livet ger en där och då, beteenden gör sig påtagliga så vi får chansen att läka dem och göra annorlunda. Jag har varit noga med vad som får min tid och låtit magkänslan få styra vad jag vill göra, tror det hör ihop med att jag jobbade aktivt med att inte ha en massa dåligt samvete mot andra. Däremot så har morgonrutinerna inte alls fått den prio som jag sa. När ljuset kom prioriterade jag att stanna uppe längre och hitta på saker istället för att lägga mig i tid och hålla i morgonrutinerna, istället var jag trött när klockan ringde och prioriterade sömn istället för meditation. Ett val jag gjorde men som efter en tid inte gör mig gott. Jag mår bra av mina morgonrutiner med meditation och jag mår bra av att sova mina timmar, gör jag inte det så påverkar det mig negativt. Sover jag inte det jag behöver så äter jag sämre, mediterar jag inte så börjar jag vara mera i huvudet, grubblar mera och oroa mig på ett sätt som jag annars inte gör längre. Självklart kan jag göra av kall på mina rutiner ibland men jag får vara vaksam om de går så långt att det påverkar mitt mående negativt. Så att hitta en balans i detta under sommaren kommer definitivt kräva att jag är lyhörd mot mig själv och mina behov då jag vill låta sommaren få vara en tid där jag kan leva i nuet och göra det som känns bra i stunden. Det får komma in i denna avstämningen helt klart. 

 

Nedan följer andra kvartalsavstämningen för 2019.

Vad vill du fortsätta med?

 • Jag vill fortsätta jobba för att hitta balans i min träning och kost.
 • Jag vill fortsätta ta emot nya klienter och ta hand om de jag redan har.
 • Jag vill fortsätta jobba med mig själv, gå till min coach och jobba med min mentala styrka.
 • Jag vill fortsätta njuta av min relation och fortsätta hitta på roliga saker ihop.
 • Jag vill fortsätta följa magkänslan och låta den styra vad som får min tid.

Vad behöver du sluta med?

 • Jag vill minska min skärmtid, jag har inte så hög om man jämför med snittet,  jag brukar ligga på 2-2,5h per dag men jag tycker ändå att det är otroligt mycket tid.
 • Jag behöver sluta komma med ursäkter gällande träningen och istället bara göra det!

Vad vill du ta in/börja med?

 • Tredje kvartalet kommer vara nu under sommaren och jag kommer ha semester så jag vill tillåta mig själv att vara mer i nuet och följa med kroppen. Jag behöver inte vara lika strikt med rutiner den här tiden på året utan jag kan hitta min meditation genom att sitta på en klippa vid havet och lyssna på vågorna, den behöver inte ske tidigt på morgonen men jag behöver få in återhämtningen.
 • Jag kommer starta en ny coachinggrupp detta kvartalet då workshopen jag höll för några veckor sedan blev så uppskattad att det efterfrågades fler tillfällen så det vill jag ta in.
 • Jag och min sambo har haft ett gemensamt projekt som inte gick som planerat enligt den tidsram vi hade satt upp så detta kommer jag jobba mycket med under kommande kvartal. Vi har även märket Oh they say ihop där vi kommer göra en hel del nytt kommande månader.
 • Jag vill skaffa en väckarklocka och lämna mobilen i ett annat rum apropå mitt jobb att minska skärmtid.

 

Så  sammanfattningsvis kommer det bli mycket entreprenörskap och företagande blandat med semester, lata dagar vid havet och bara njuta av att ha en massa tid med mina nära och kära.

 

Okej så då var det er tur, ta en stund och reflektera över hur det varit och hur du mår och vad du vill ta in kommande kvartal.

 

Ann

 

0

Övning – nå dina drömmar

Mål, drömmar, visioner.

 

Något jag coh många av mina klienter och människor runt mig har både stora och många utav. Men hur kan man jobba aktivt med sina drömmar? Fråga dig själv nedan frågor och se hur ditt agerande tar dig närmare eller längre ifrån de mål du vill uppnå just nu.

1. Vad gör du varje dag som för dig närmare dina drömmar?

2. Vad gör du varje dag som för dig längre ifrån dina drömmar?

Två frågor som gör det väldigt tydligt.
Hur ser det ut för dig?
Vilken lista blir längst?
Finns det något du kan göra för att listan på fråga nummer 1 ska bli den längsta om den inte redan är det?
Finns det något under fråga 2 som du kan göra mindre av redan imorgon?

Vill vi nå våra drömmar så måste vi göra jobbet, och lägga tiden på rätt saker.

 

Ann

 

0