Coachingövning – förlåtelse.

Förlåtelse kan vara svårt, jag vet, men det är en viktig del i arbetet med sig själv. När vi går runt och är besviken, arg eller ledsen på någon annan så äter de känslorna upp oss och inte dem vi känner så inför. Den negativa energin påverkar ditt liv, så att jobba med förlåtelse handlar mer om att frigöra sig själv. Jobba både med förlåtelsen till andra men även den till dig själv. Att förlåta oss själva för det vi gjort kan ibland vara svårare än att förlåta andra. Glöm då inte att vi alla är mänskliga här och vi gör fel och vi gör misstag, det ursäktar inte beteenden men kan göra förlåtelsesarbetet lite lättare.

⠀⠀

ÖVNING.
Är du redo att släppa det som varit?

• Skriv en lista på alla de människorna i ditt liv som du vill och behöver förlåta.

• Skriv ett brev till personen som du tycker är svårast att förlåta just nu, det är oftast den du behöver börja med. Brevet är för din skull och inget som personerna i fråga behöver läsa. Ut med alla känslor i brevet, allt är tillåtet. Låt dina känslor få komma upp till ytan och kännas medan du skriver så att du kan börja släppa dem

• Som avslutning på brevet skriver du Jag förlåter (namn) för (anledningen att du är arg/ledsen/besviken) om det känns för svårt så börja skriva, jag är villig att förlåta.

⠀⠀

Jag vet att det kan vara ett jobbigt arbete och med tidens gång tillkommer nya personer på listan. Så arbetet är ständigt pågående som allt som har med utveckling att göra. Men kom ihåg att det är för din skull, för att höja din energi och låta bli att samla bitterhet inom dig. Att förlåta någon betyder inte att du rättfärdigar det personen gjort.

Lycka till!

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment