Hur påverkar tankarna ditt mående?

Hur vi mår beror väldigt mycket på vad vi tänker.

Har du funderat över hur du tänker, känner och är när du mår bra? Vad gör du då som fungerar? ⠀⠀

Har du sedan tänkt på vad du tänker, känner och gör när du mår dåligt?

När vi blir medvetna kan vi förändra oss om vi vill, det är ditt val. Det finns studier som visar att när vi är lyckliga tänker vi mer på det vi har, det vi är tacksamma över och det vi själva kan skapa. Ett tankesätt som får oss att må ännu bättre vilket skapar en positiv spiral.

När vi mår dåligt tänker vi på allt vi inte har, på saker som varit och på saker vi kanske aldrig ens kan få som ligger utanför vår kontroll. Ett tankesätt som får oss att må sämre och som skapar ångest. ⠀⠀

Jag påstår inte att det är lätt att alltid tänka ”rätt” men om du blir medveten om hur mycket dina tankar påverkar dig så kanske du lyckas ändra fokus lite lite oftare. Kanske börjar du uppmärksamma tankarna som annars går på autopilot. Kanske väljer du att börja jobba med dina tankar så att du mår bättre lite oftare.

 

Ann

 

No Comments

Post a Comment