Tror du på att allt händer i rätt tid?

Gång på gång på gång blir jag bevisad att allting händer i precis rätt tid. Det spelar ingen roll hur gärna jag vill att något ska hända fortare, eller hur mycket jag anstränger mig, för när det väl händer förstår jag exakt varför jag fick vänta.

Två av mina största läxor i det här livet är tålamod och tillit. Jag får möta dem så ofta att de numera känns som trogna följeslagare på min resa. Jag vet att det är vad jag behöver lära mig då jag har en tendens att vara otålig och vilja att saker och ting sker nu! Jag har även svårt att släppa kontrollen helt och vill gärna känna att jag kan vara med och påverka. ⠀⠀

Så när jag är i en period där det känns som att det står stilla vet jag att det är just precis nu jag utmanas att visa upp min tillit till att det som är meningen kommer att ske och ha tålamod med att det sker i precis rätt tid. För att det kommer hända det vet jag, magkänslan är tydlig. ⠀⠀

Jag pendlar mellan frustration och lugn i att allt är som det ska, till att jag vill vara där i framtiden nu, till att säga åt mig själv, men Ann lev i nuet det är där livet sker! Eftersom jag övat på detta i snart 36 år har jag kommit en bra bit mot hur det var för ca 20 år sedan, men ännu finns mycket att lära av dessa två lärare tillit och tålamod. ⠀⠀

Jag tror att vi alla har vissa läxor/utmaningar som är extra framträdande i våra liv, som vi får möta om och om igen i olika situationer för att få tillfällen att öva. ⠀⠀

Vet du vilka dina är? Dela gärna om det känns okej.

Mina är:
Älska mig själv
Tillit
Tålamod

⠀⠀

För många år sedan var jag i en butik där det fanns hängen till halsband med ord på. Jag stod och funderade länge vilka jag skulle välja och då kom butiksägaren fram och gav mig ovan läxor i tre ord. För varje hänge hon tog fram berättade hon för mig det jag redan visste, men att hon läste mig så tydligt kommer jag aldrig glömma och halsbandet har betytt enormt mycket under svåra år.

 

Ann

 

No Comments

Post a Comment